Lihasdysmorfia

Lihasdysmorfia on kehodysmorfinen ruumiinkuvan häiriö ja se saa nuoren luulemaan ulkonäkönsä olevan jollain lailla viallinen. Tämä aiheuttaa merkittävää haittaa fyysisellä, psyykkisellä sekä sosiaalisella tasolla, eikä tämä ole selitettävissä millään muulla mielenterveydenhäiriöllä.
 
Monet nuorista ovat tyytymättömiä painoonsa, mutta se ei tarkoita, että nuorella olisi lihasdysmorfia. Häiriöstä aletaan puhua vasta sitten, kun nuorelle tulee omasta kehosta elämän keskipiste ja se haittaa pahasti arkea, ihmissuhteita ja opiskelua tai työtä. Nuori pitää niin tiukasti kiinni kurinalaisesta ruokavaliosta ja treeniohjelmasta ettei aikaa muuhun, kuten koulutöihin tai kavereiden kanssa olemiseen, tahdo enää löytyä.
 
Lihasdysmorfiassa nuori voi käyttää lihasmassaa kasvattavia ja laittomia dopingaineita. Dopingaineena pidetään Suomen rikoslain mukaan synteettisiä anabolisia steroideja ja niiden johdannaisia, testosteronia ja sen johdannaisia, kasvuhormonia ja kemiallisia aineita, jotka lisäävät testosteronin tai sen johdannaisten ja kasvuhormonien määrää kehossa.