Mistä tunnistat ahmimishäiriön

Ahmimishäiriötä sairastavalle tyypillistä käyttäytymistä on vähintään kahdesti viikossa toistuvat ahmimiskohtaukset, joita seuraa tahdonalainen oksentaminen tai muut epätavalliset lihomisen välttämiskeinot. Niitä ovat oksentamisen lisäksi muun muassa pakonomainen liikkuminen, paastoaminen, ulostus- ja nesteenpoistolääkkeiden käyttäminen.
 
Ahmimishäiriön seurauksia voivat olla kuukautisten poisjääminen tai niiden epäsäännöllisyys, nestehukka ja sydämen rytmihäiriöt. Lihomisen välttämis keinoista riippuen myös seuraukset ovat erilaisia. Esimerkiksi usein tapahtuvan oksentelun seurauksia ovat yleensä suun erilaiset sairaudet, kuten hampaiden reikiintyminen, ikenien tulehdukset, sylkirauhasten turpoaminen ja suun haavaumat.
 
Ahmimishäiriö voi tulla ilmi omaisille säännöllisistä vessakäynneistä ruokailujen jälkeen, oksennuksen hajusta vessassa tai viemärien tukkeutumisesta. Ruokaa saattaa jatkuvasti kadota nopeaan tahtiin varastoista ja kaapeista ja joskus elintarvikepakkauksia voi löytyä suuria määriä roskiksista. Ahmimishäiriö voi aiheuttaa painonvaihtelua ja nopeita mielialan muutoksia.